1 week geleden

Scholenbeurs

Op zaterdag 15 februari 2020 organiseert Scholengroep impact haar jaarlijkse GO! 4 Talent! Scholenbeurs voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar in Kinepolis Brugge. Alle studierichtingen en scholen onder één dak. Klinkt geweldig!

De scholenbeurs ‘GO! 4 Talent!’ bestaat uit twee delen: Enerzijds een doebeurs waar aan de hand van leuke opdrachten op zoek wordt gegaan naar ieders talent. Anderzijds een infobeurs waar alle scholen van de scholengroep zich voorstellen. Hier staan alle directies en leerkrachten klaar om vragen te beantwoorden.

Onze vijfde scholenbeurs staat in het teken van ‘de toekomst’ want niets is belangrijker dan de TOEKOMST van elke jongere. En waar kan je nu beter werken aan je toekomst dan in onze scholen die indruk maken?!

Kom op 15 februari 2020 tussen 10 en 17 uur naar onze scholenbeurs! Gratis toegang.

5 dagen geleden

Infoavond

Wat houdt de overgang van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs in? Wat is er nu nieuw, na de hervorming van het secundair onderwijs, die we dit schooljaar uitrollen in het eerste jaar van de eerste graad en volgend schooljaar verder uitrollen in het tweede jaar van de eerste graad?

We gaan dieper in op het aanbod van onze school en wat u van ons mag verwachten. We lichten ook toe waarom we een laptopschool zijn en hoe dit in z'n werking gaat. Tevens werpen we een licht op wat wij als school extra aanbieden, na de lesuren.

Wat kunnen ouders doen? Wat is leren leren? Wat biedt onze school op dat vlak aan? Antwoorden op deze vragen krijg je op onze infoavond.

Dinsdag 18 februari - 19.00 uur

3 weken geleden

Toneel: Moord in het Atheneum

In juni 2019 hielpen leerlingen mee met de verhuis van de Middenschool Brugge Centrum naar het Atheneum in Brugge. Tijdens die verhuis scheurden enkele dozen met boeken en zo kwam het boek ‘MOORD IN HET ATHENEUM’ van Jon Misselyn in hun vizier. Dit was de aanleiding om van het boek een spannend toneelstuk te maken en dit met 9 leerlingen op de planken te brengen in het theater DE DIJK in Sint-Pieters op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 2020, telkens om 20 uur.

Het verhaal situeert zich in 1995. Een leraar Nederlands van het Brugse atheneum wordt dood aangetroffen in zijn klaslokaal. Zelfmoord of moord? De politie denkt het eerste; Vanessa en Bram, twee scholieren van het atheneum, het laatste. Beiden hebben al eerder een moordzaak opgelost. De intrige wordt gaandeweg complexer en interessanter, omdat zowel op de school van de vermoorde docent als in zijn privéleven grote spanningen bestaan, die verschillende personages verdacht maken. Het verhaal is natuurlijk volledig verzonnen. Geen school geeft zijn leerlingen vrijaf voor een politioneel onderzoek. En evenmin laten docenten en verwanten zich door twee scholieren ondervragen over hun persoonlijke relaties.

Maar net dit maakt het leuk en spannend om te zien hoe leerlingen van 13-14 jaar nu eens volwassen mensen mogen spelen en dan nog leerkrachten en directeurs uit hun eigen schoolomgeving, weliswaar van 25 jaar geleden.

Het moet u nieuwsgierig maken, niet komen is geen optie. De 9 leerlingen verwachten dan ook 2 bomvolle zalen.

7 maanden geleden

Inschrijvingen

De school is open t.e.m. 5 juli Van 9.00u. tot 12.00u. en van 14.00u. tot 16.30u.

Vanaf 19 augustus zijn we opnieuw open.
LET WEL: dit zal in de Sint-Clarastraat 46A zijn (naast het Koninklijk Atheneum). Van 9.00u. tot 12.00u. en van 14.00u. tot 16.30u.

Wenst u een afspraak? Dat kan via de telefoon 050 33 09 64 of via e-mail op info@msbruggecentrum.be

7 maanden geleden

Rommelmarkt 27/06

Wij houden een uitverkoop! Door onze aankomende co-housing met het KA Brugge Centrum is het mogelijk om heel wat schoolmateriaal (dat niet mee verhuist) te kopen op onze rommelmarkt. Computers, oude landkaarten, meubilair... Voor elk wat wils, en alles aan schappelijke prijzen! Allen welkom op donderdag 27 juni 2019, vanaf 13:00, op de speelplaats van de Middenschool. Tot dan.

9 maanden geleden

Opendeurdag

Binnenkort houden we onze opendeurdag. Wie het enthousiaste schoolteam in actie wil zien, komt best eens langs. Wetenschap, talen (met CLIL), STE(A)M, ... Je vindt het er allemaal. Ook wordt er met plezier meer informatie gegeven over onze extra-murosactiviteiten en het sportaanbod.

Zaterdag 27 april 2019 - 13.30 → 17.30 uur

1 jaar geleden

Digital Learning Across Boundaries (DLaB)

Voor de vakantie vertegenwoordigden drie collega’s de Middenschool op de digital playdate in het kader van ons internationaal DLaB-project. Samen met collega’s uit Engeland, Noorwegen en Denemarken werd hard gewerkt aan drie internationale projectdagen. Op die dagen verdiepen we ons in stem-to-steam projecten rond duurzaamheid, waarin we ook de CLIL-component integreren. Boordevol inspiratie en ‘goesting’ kijken ze ernaar uit om er samen met onze leerlingen in te vliegen! Morgen vindt de eerste internationale projectdag plaats.

1 jaar geleden

Vredesreis 2018

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Daarom organiseerden we voor de leerlingen van het eerste jaar een bezoek aan Ieper en omstreken in het kader van de herinneringseducatie. We bezochten het In Flanders Fields museum en trokken doorheen de noordelijke zijde van de beruchte Ieperboog. We hielden halt op de plaatsen waar de oorlog z’n sporen in het landschap heeft nagelaten, maakten kennis met het dagelijks leven aan het front en leerden zowel de Britse als de Duitse kant van het verhaal kennen. Om de dag af te sluiten hielden we even halt bij de Menenpoort, waar om 20u stipt de Last Post wordt geblazen en waar we namens de school ook een bloemenkrans neerlegden.

1 jaar geleden

Week van de Fair Trade

Onze school was zeer actief om Fair Trade in de verf te zetten. Tattoo's, pannenkoeken, boterhammen met choco, een Fair Trade-kar, fruit... Alles in het teken van eerlijke handel. Ook onze Fair Trade-titel werd door de Stad Brugge herbevestigd! De actie heeft in totaal 232,00 euro opgeleverd, die we zullen doneren aan een goed doel.

Volg ons op de voet met de nieuwsbrief

Vanaf nu blijft u op de hoogte van MS Brugge Centrum.